Witchcraft Academy

recension om witchcraft academy av netentSpelautomaten Witchcraft Academy lanserades exklusivt hos LeoVegas i januari 2018  och är ett förtrollande spel från den svenska spelutvecklaren NetEnt. Eftersom NetEnt brukar hålla hög kvalitet på sina slots hade vi stora förväntningar inför att testa spelet. Och vi kan konstatera att Witchcraft Academy slot håller den höga klass som NetEnt brukar leverera, då du tas med på ett riktigt speläventyr, där ett mysterium finns att lösa. I denna recension berättar vi mer om bonusspel, free spins och andra magiska kännetecken för detta spel.

Witchcraft Academy har fem hjul och fyra rader samt 20 fasta insatslinjer. Ganska klassiskt med andra ord. RTP ligger på 96, 38%, vilket också är relativt standardmässigt. Lägsta satsning är 2 kronor och högsta satsning är 2000 kronor. Som mest går det att vinna 80 000 kronor på en enskild insatslinje. Du vinner oavsett var den vinnande kombinationen börjar på insatslinjen.

Det som är extra spännande med Witchcraft Academy är det roliga bonusspelet, där du kan få myntvinster eller gratisspinn beroende på vilka symboler du träffar.

Spela nya Witchcraft Academy här

Casino Free spins bonus Omdöme Spela nu
LeoVegas 400 FREE SPINS
50 000KR BONUS
etta Spela nu

Tema och symboler i Witchcraft Academy

Du kan säkerligen gissa temat i Witchcraft Academy slot. Här tas du med till en häxakademi, där du möter häxan Efora och trollkarlen Earthan, samt deras djur ugglan och draken. De försöker lösa bibliotekets gåta för att komma ner i källaren, där de hittar stora rikedomar.

Givetvis är Efora, Earthan, ugglan och draken symbolerna med mest värde, medan olika sorters ädelstenar i form av hjärter, ruter, spader och klöver utgör lågvärdessymbolerna. Witchcraft Academy innehåller också wildsymboler och scattersymboler. De sistnämnda aktiverar bonusspelet, medan de förstnämnda ersätter alla symboler utom scatters, just för att skapa dig fler vinstkombinationer.

Free spins och bonusspel i Witchcraft Academy

Witchcraft Academy har som sagt ett bonusspel, under vilket du kan vinna mynt eller free spins. Du aktiverar bonusspelet Elements Bonus genom att få tre eller fler scatters på hjulen. Under detta bonusspel kan du antingen få en myntvinst, en spridningsvinst eller 5 free spins. Gratisspinnen kommer dessutom med olika funktioner och under denna runda kan du också vinna fler free spins:

  • 2 Bonus Spin-symboler = 5 Free Spins
  • 3 Bonus Spin-symboler = 10 Free Spins
  • 4 Bonus Spin-symboler = 15 Free Spins
  • 5 Bonus Spin-symboler = 20 Free Spins

Du kan få följande funktioner under gratisspinn-rundan: x2 multiplikator, +5 free spins, överlappande wildsymboler på hjul 1 och överlappande wildsymboler på hjul 5. Om du får en myntvinst i stället för free spins kan du få din insats multiplicerad mellan 10 till 200 gånger. Vilken vinst du får avgörs slumpmässigt efter att du har valt Efora eller Earthan att skjuta på kolumner åt dig. Har du tur träffar skottet en väktare, eller Armour Guard, som aktiverar närliggande symboler för större vinster.

Om inte free spins aktiveras återvänder du till huvudspelet efter att du har samlat ihop dina myntvinster.

Sammanfattning av Witchcraft Academy slot

Spelautomaten Witchcraft Academy är ett roligt spel, även om temat inte sticker ut. Vi gillar att du får ett val i bonusspelet och att det i Elements Bonus kan gömma sig gratisrundor. RTP, det vill säga den teoretiska återbetalningen till spelaren, ligger på 96,38%, vilket vi tycker du kan förvänta dig. Det är en slot helt i NetEnts anda, men lever kanske inte riktigt upp till storheterna. Vi kan ändå rekommendera dig att testa på denna slot, då den är spännande, har ett snyggt utseende och innehåller flera funktioner. Gillar du Harry Potter är detta en spelautomat du bör testa! Det enda vi egentligen saknar är att du inte kan vinna free spins i huvudspelet, utan bara i bonusspelet. Men vi är glada över att du under free spins-läget kan vinna ytterligare free spins i Witchcraft Academy slot!

Inga betyg än.

Betygsätt detta